Vista? Uhh or ohhh! Day 1

Door HaterFrame op zondag 13 juli 2008 14:58 - Reacties (33)
Categorie: Tech, Views: 9.542

Nadat mijn Windows XP er weer eens mee ophield wilde ik mij wel eens wagen aan Vista. Uiteraard heb ik alle negatieve verhalen er omheen al gehoord en toch wilde ik het zelf eens proberen.

De installatie
De installatie zelf valt weinig over te vertellen, vergelijkbaar met Windows XP. DVDtje booten, installatie procedure doorlopen en wachten maar. En wachten maar en wachten maar. Dat was het eerste wat me echt opviel, de installatie procedure duurde lang. Dat terwijl ik niet een echt een trage PC heb. Nu hoor je wel veel dat het systeem dat bestandsbewerkingen uitvoert een stukje trager is, dit lijkt te worden bevestigd door de trage installatie.

First boot
Wat valt op bij de eerste keer opstarten? Geen mooi Windows logo maar het standaard afgezaagde laad balkje, ach ja zo vaak zul je die toch niet zien.
Het starten zelf duurt ook langer dan bij XP maar ook dat was te verwachten.
Voor de rest is het eigenlijk grotendeels gelijk aan dat van XP, gebruiker aanmaken en gaan met die banaan.... Of toch niet?

Nee, al hoewel er standaard erg veel drivers al wel herkend werden moesten mijn Onboard NIC (attansic L1 1Gbit), Geluidskaart (Razer Barracuda) handmatig worden geÔnstalleerd. Nu had ik het van die geluidskaart wel verwacht, die is vrij exotisch maar die NIC had toch eigenlijk wel out of the box moeten werken. Gelukkig had ik de Asus CD nog met Vista drivers dus ook dat probleem was vrij snel opgelost.

Dan maar eens Windows Update draaien> Meteen alle updates gedownload en geinstalleerd. Wederom bekroop mij een gevoel dat alles een stukje trager en logger aanvoelde, echt soepel liep het niet. En na het herstarten van mn PC liep deze zelfs vast bij het starten van Vista. Na een reboot werkte het wel weer goed.

Ik ga nu Vista een weekje testen, mijn bevindingen zal ik dan ook hier posten.
Vooralsnog ben ik er niet ontevreden over maar ook niet tevreden.